טיפים לבניית קשר בריא

רוצה להרגיש אהוב ומחובר לבן / בת הזוג שלך? טיפים אלה יכולים לעזור לך לבנות ולנהל מערכת יחסים רומנטית בריאה, שמחה ומספקת.

בניית מערכת יחסים בריאה

כל מערכות היחסים הרומנטיות עוברות עליות ומורדות וכולן מצריכות עבודה, מחויבות ונכונות להסתגל ולשנות או להשתנות בהתנהגות שלנו עם בן / בת הזוג. אך אם היחסים ביניכם רק התחילו ובין אם אתם ביחד המון שנים, יש צעדים שתוכלו לנקוט כדי לבנות מערכת יחסים בריאה. גם אם חוויתם הרבה מערכות יחסים כושלות בעבר או שהתקשיתם בעבר להצית מחדש את שריפות הרומנטיקה במערכת היחסים הנוכחית שלכם, תוכלו למצוא דרכים להישאר מחוברים, למצוא הגשמה וליהנות מאושר מתמשך.

מה הופך מערכת יחסים בריאה?

כל מערכת יחסים היא ייחודית, ואנשים נפגשים מסיבות רבות ושונות. חלק ממה שמגדיר מערכת יחסים בריאה הוא שיתוף מטרה משותפת בדיוק למה שאתה רוצה שהקשר יהיה ולאן אתה רוצה שהוא ילך. וזה משהו שתדע רק על ידי שיחה עמוקה וכנה עם בן / בת הזוג שלך.

עם זאת, ישנם גם מאפיינים המשותפים לרוב מערכות היחסים הבריאות. הכרת העקרונות הבסיסיים הללו יכולה לעזור לשמור על יחסים משמעותיים, מגשימים ומרגשים בכל מטרות שאתה עובד לקראתן או באתגרים העומדים בפניך יחד.

אתם שומרים על קשר רגשי משמעותי זה עם זה. כל אחד מהם גורם לשני להרגיש אהוב ומונע רגשית. יש הבדל בין להיות נאהב ובין להרגיש אהוב. כשאתה מרגיש אהוב, זה גורם לך להרגיש מקובל ומוערך על ידי בן / בת הזוג שלך, כמו שמישהו באמת משיג אותך. יש מערכות יחסים שנתקעות בדו קיום שליו, אך בלי שהשותפים באמת מתייחסים זה לזה רגשית. בעוד שהאיחוד עשוי להיראות יציב על פני השטח, היעדר מעורבות מתמשכת וחוסר קשר רגשי משמש רק להוסיף מרחק בין שני אנשים.

אתה לא מפחד מחוסר הסכמה (מכבד). יש זוגות שמדברים על דברים בשקט, בעוד שאחרים עשויים להרים את קולם ולא להסכים בלהט. המפתח במערכת יחסים חזקה, לעומת זאת, הוא לא לפחד מסכסוך. אתה צריך להרגיש בטוח להביע דברים שמטרידים אותך ללא חשש מנקמה, ולהיות מסוגל לפתור סכסוך ללא השפלה,  או התעקשות להיות צודק.

אתה שומר על קשרים ואינטרסים חיצוניים בחיים. למרות הטענות של בדיה או סרטים רומנטיים, איש אינו יכול לענות על כל צרכיך. למעשה, ציפייה מרובה מבן / בת הזוג יכולה להפעיל לחץ לא בריא על מערכת יחסים. כדי לעורר ולהעשיר את הזוגיות הרומנטית שלך, חשוב לשמור על זהותך מחוץ לזוגיות, לשמור על קשרים עם משפחה וחברים ולשמור על התחביבים והאינטרסים שלך.

אתה מתקשר בגלוי ובכנות. תקשורת טובה היא חלק מרכזי בכל מערכת יחסים. כששני האנשים יודעים מה הם רוצים מהקשר ומרגישים בנוח לבטא את צרכיהם, פחדיהם ורצונותיהם, זה יכול להגביר את האמון ולחזק את הקשר ביניכם.

התאהבות לעומת התאהבות

אצל רוב האנשים נראה שהתאהבות בדרך כלל פשוט מתרחשת. זה להישאר מאוהב – או לשמר את אותה חווית "התאהבות" – שדורש מחויבות ועבודה. בהתחשב בתגמולים שלה, עם זאת, כדאי מאוד להתאמץ. מערכת יחסים רומנטית בריאה ובטוחה יכולה לשמש מקור תמיכה ואושר מתמשך בחייכם, בתקופות טובות ורעות, וחיזוק כל ההיבטים של רווחתכם. על ידי נקיטת צעדים כעת כדי לשמר או להעלות מחדש את חווית ההתאהבות שלך, אתה יכול לבנות מערכת יחסים משמעותית שנמשכת – אפילו לכל החיים.

זוגות רבים מתמקדים בזוגיות שלהם רק כשיש בעיות ספציפיות ובלתי ניתנות להתגבר עליהם. לאחר שהבעיות נפתרו לעיתים קרובות הן מפנות את תשומת ליבן לקריירה, לילדים או לתחומי עניין אחרים. עם זאת, מערכות יחסים רומנטיות דורשות תשומת לב ומחויבות מתמשכת כדי שהאהבה תפרח. כל עוד בריאות מערכת היחסים הרומנטית תישאר חשובה לך, זה ידרוש את תשומת לבך ומאמץ. זיהוי ותיקון של בעיה קטנה במערכת היחסים שלך עכשיו יכולים לעתים קרובות לעזור למנוע את צמיחתה להרבה יותר גדולה בהמשך הדרך.

הטיפים הבאים יכולים לעזור לך לשמר את חווית ההתאהבות הזו ולשמור על מערכת היחסים הרומנטית שלך.

טיפ 1: הקדישו זמן איכות פנים אל פנים

אתם מתאהבים – להסתכל ולהקשיב אחד לשני. אם תמשיך להסתכל ולהקשיב באותן דרכים קשובות, תוכל לקיים את חוויית ההתאהבות לטווח הארוך. כנראה שיש לך זיכרונות נעימים מהתקופה הראשונה שיצאת עם יקירך. הכל נראה חדש ומרגש, וסביר להניח שביליתם שעות רק בצ'ט ביחד או המצאתם וניסתם דברים חדשים ומרגשים. עם זאת, ככל שהזמן עובר, הדרישות של עבודה, משפחה, חובות אחרות והצורך שיש לכולנו זמן לעצמנו יכולות להקשות על מציאת זמן ביחד.

זוגות רבים מוצאים כי הקשר פנים אל פנים של ימי ההיכרויות המוקדמים שלהם מוחלף בהדרגה בטקסטים, מיילים והודעות מיידיות. התקשורת הדיגיטלית אמנם נהדרת למטרות מסוימות, אך היא אינה משפיעה באופן חיובי על המוח ועל מערכת העצבים שלך באותו אופן כמו תקשורת פנים אל פנים. לשלוח טקסט או הודעה קולית לבן / בת הזוג שלך שאומר "אני אוהב אותך" זה נהדר, אבל אם לעיתים רחוקות תסתכל עליהם או יהיה לך זמן לשבת יחד, הם עדיין ירגישו שאתה לא מבין או מעריך אותם. ואתה תהיה מרוחק יותר או מנותק כזוג. הרמזים הרגשיים ששניכם צריכים כדי להרגיש אהובים ניתנים להעברה באופן אישי, כך שלא משנה כמה החיים עמוסים, חשוב למצוא זמן לבלות יחד.

התחייבו לבלות זמן איכות משותף על בסיס קבוע. לא משנה כמה אתה עסוק, קח כמה דקות בכל יום להניח בצד את המכשירים האלקטרוניים שלך, הפסק לחשוב על דברים אחרים, ובאמת תתמקד בקשר ובבן הזוג שלך.

מצא משהו שאתה נהנה לעשות ביחד, בין אם זה תחביב משותף, שיעור ריקודים, הליכה יומית או לשבת על כוס קפה בבוקר.

נסו משהו חדש ביחד. לעשות דברים חדשים ביחד יכול להיות דרך מהנה להתחבר ולשמור על דברים מעניינים. זה יכול להיות פשוט כמו לנסות מסעדה חדשה או לצאת לטיול יום למקום שמעולם לא היית בו.

התמקדו בכיף משותף. זוגות לרוב נהנים ומשובבים יותר בשלבים המוקדמים של מערכת היחסים. עם זאת, לעיתים ניתן לשכוח גישה שובבה זו כאשר אתגרי החיים מתחילים להפריע או טינות ישנות מתחילות להצטבר. שמירה על חוש הומור יכולה למעשה לעזור לכם לעבור תקופות קשות, להפחית את הלחץ ולעבוד על נושאים ביתר קלות. חשוב על דרכים שובבות להפתיע את בן / בת הזוג שלך, כמו להביא פרחים הביתה או להזמין שולחן במפתיע במסעדה המועדפת עליהם. משחק עם חיות מחמד או ילדים קטנים יכול גם לעזור לכם להתחבר מחדש לצד המשחקי שלכם.

עשו דברים יחד שמועילים לאחרים

אחת הדרכים החזקות ביותר להישאר קרובים ומחוברים היא להתמקד במשהו משותף שאתה ובן זוגך מעריכים מחוץ למערכת היחסים. התנדבות למען מטרה, פרויקט או עבודה קהילתית שמשמעותית לשניכם יכולה לשמור על קשר רענן ומעניין. זה יכול גם לחשוף את שניכם בפני אנשים ורעיונות חדשים, להציע את ההזדמנות להתמודד יחד עם אתגרים חדשים ולספק דרכים חדשות לאינטראקציה זה עם זה.

כמו גם עזרה להפגת מתחים, חרדות ודיכאון, עשיית דברים לטובת אחרים מספקת הנאה עצומה. קשה לבנות את בני האדם כדי לעזור לאחרים. ככל שתעזור יותר, כך תרגיש מאושר יותר – כיחידים וכזוג.

טיפ 2: הישאר מחובר באמצעות תקשורת

תקשורת טובה היא חלק מהותי ממערכת יחסים בריאה. כשאתה חווה קשר רגשי חיובי עם בן / בת הזוג שלך, אתה מרגיש בטוח ומאושר. כשאנשים מפסיקים לתקשר טוב, הם מפסיקים להתייחס טוב, וזמנים של שינוי או לחץ באמת יכולים להוציא את הניתוק. זה אולי נשמע פשטני, אבל כל עוד אתה מתקשר, אתה יכול בדרך כלל לעבור על כל הבעיות שאתה נתקל בהן.

ספר לבן הזוג שלך מה שאתה צריך, אל תגרום לו לנחש.

לא תמיד קל לדבר על מה שאתה צריך. ראשית, רבים מאיתנו לא מקדישים מספיק זמן לחשוב על מה שחשוב לנו באמת בזוגיות. וגם אם אתה יודע מה אתה צריך, לדבר על זה יכול לגרום לך להרגיש פגיע, נבוך או אפילו בושה. אבל תסתכל על זה מנקודת מבט של בן הזוג שלך. מתן נוחות והבנה למישהו שאוהבים זה תענוג, ולא נטל.

אם הכרתם זמן מה, תוכלו להניח שלבן / בת הזוג שלכם יש מושג די טוב על מה אתם חושבים ומה אתם צריכים. עם זאת, בן הזוג שלך אינו קורא מחשבות. אמנם יכול להיות שלבן / בת הזוג שלך יש מושג כלשהו, ​​זה הרבה יותר בריא להביע את הצרכים שלך ישירות כדי למנוע בלבול.

בן הזוג שלך עשוי לחוש במשהו, אך אולי זה לא מה שאתה צריך. יתרה מכך, אנשים משתנים, ומה הייתם צריכים ורציתם לפני חמש שנים, למשל, עשוי להיות שונה מאוד כעת. אז במקום לתת לטינה, אי הבנה או כעס גדול כשבן הזוג שלך טועה ללא הרף, הרגל לומר להם בדיוק מה אתה צריך.

שימו לב לרמזים הלא מילוליים של בן / בת הזוג

כל כך הרבה מהתקשורת שלנו מועברת על ידי מה שאנחנו לא אומרים. רמזים לא מילוליים, הכוללים קשר עין, גוון קול, תנוחה ומחוות כמו רכינה קדימה, שילוב ידיים או נגיעה ביד של מישהו, מתקשרים הרבה יותר ממילים.

כשתצליחו לאסוף את הרמזים הלא מילוליים של בן הזוג או את "שפת הגוף", תוכלו לספר איך הם באמת מרגישים ולהיות מסוגלים להגיב בהתאם. כדי שמערכת יחסים תעבוד טוב, כל אדם צריך להבין את הרמזים שלו ושל בן זוגו. התגובות של בן / בת הזוג שלך עשויות להיות שונות משלך. לדוגמא, אדם אחד עשוי למצוא חיבוק לאחר יום לחוץ כדרך תקשורת אוהבת – בעוד שאדם אחר אולי רק רוצה לטייל יחד או לשבת ולפטפט.

חשוב גם לוודא שמה שאתה אומר תואם את שפת הגוף שלך. אם אתה אומר "אני בסדר", אבל אתה מכווץ את השיניים ומפנה את המבט, אז הגוף שלך מסמן בבירור שאתה הכל חוץ מ"בסדר. "

כשאתה חווה רמזים רגשיים חיוביים מבן / בת הזוג שלך, אתה מרגיש אהוב ומאושר, וכשאתה שולח רמזים רגשיים חיוביים, בן / בת הזוג מרגיש אותו דבר. כשתפסיק להתעניין ברגשות שלך או של בן / בת הזוג שלך, תפגע בקשר בינך ויכולת התקשורת שלך תיפגע, במיוחד בתקופות לחוצות.

להיות מאזין טוב

אמנם הרבה מאוד דגש בחברה שלנו מושם על דיבורים, אבל אם אתה יכול ללמוד להקשיב באופן שגורם לאדם אחר להרגיש מוערך ומובן, אתה יכול לבנות קשר עמוק וחזק יותר ביניכם.

יש הבדל גדול בין להקשיב בצורה כזו לבין פשוט לשמוע. כשאתה באמת מקשיב – כשאתה עוסק במה שנאמר – תשמע את האינטונציות העדינות בקול בן / בת הזוג שלך שאומרות לך איך הם באמת מרגישים ואת הרגשות שהם מנסים לתקשר. להיות מאזין טוב לא אומר שאתה צריך להסכים עם בן / בת הזוג שלך או לשנות את דעתך. אבל זה יעזור לך למצוא נקודות מבט נפוצות שיכולות לעזור לך לפתור סכסוכים.

ניהול מתח

כשאתה לחוץ או המום רגשית, סביר יותר שתקרא לא נכון את בן / בת הזוג הרומנטיים שלך, תשלח אותות לא מילוליים מבלבלים או דוחים או תעבור לדפוסי התנהגות לא בריאים. באיזו תדירות היית לחוץ ואז ואמרת או עשית משהו שהתחרטת עליו אחר כך?

אם תוכלו ללמוד לנהל במהירות מתח ולחזור למצב רגוע, לא רק שתמנעו מחרטות כאלה, אלא גם תעזרו להימנע מסכסוכים ואי הבנות – ואפילו תעזרו להרגיע את בן / בת הזוג שלכם.

טיפ 3: שמרו על אינטימיות פיזית בחיים

מגע הוא חלק מהותי בקיום האנושי. מחקרים על תינוקות הראו את החשיבות של מגע קבוע וחיבה להתפתחות המוח. והיתרונות לא נגמרים בילדות. מגע חיבה מגביר את רמות האוקסיטוצין בגוף, הורמון המשפיע על ההתקשרות והתקשורת ההדדית.

אמנם יחסי מין הם לעתים קרובות אבן פינה במערכת יחסים מחויבת, אך זו לא צריכה להיות השיטה היחידה לאינטימיות פיזית. מגע תכוף וחיבה – החזקת ידיים, חיבוק, נשיקה – חשוב לא פחות.

כמובן, חשוב להיות רגישים למה שבן הזוג שלך אוהב. פתיחות נגיעות לא רצויות או בלתי הולמות יכולות לגרום לאדם האחר להתמתח ולסגת – בדיוק מה שאתה לא רוצה. כמו בכל כך הרבה היבטים אחרים של מערכת יחסים בריאה, זה יכול להסתכם בכמה טוב אתה מתקשר עם בן / בת הזוג לצרכים ולכוונות שלך.

גם אם יש לך עומסי עבודה דחופים או ילדים קטנים לדאוג להם, ​​אתה יכול לעזור לשמור על אינטימיות פיזית בחיים על ידי מציאת זמן זוגי קבוע, בין אם זה בצורה של דייט ליילי או פשוט שעה בסוף היום שבו אתה יכול לשבת ולדבר או להחזיק ידיים.

טיפ 4: למד לתת ולקחת את מערכת היחסים שלך

אם אתה מצפה להשיג את מה שאתה רוצה ב 100% מהזמן במערכת יחסים, אתה מכין את עצמך מראש לאכזבה. מערכות יחסים בריאות בנויות על פשרה. עם זאת, נדרשת עבודה מצד כל אדם כדי לוודא שיש חילופי דברים סבירים.

הכירו את מה שחשוב לבן הזוג שלכם

הידיעה על מה שחשוב באמת לבן הזוג שלך יכולה לעבור דרך ארוכה לקראת בניית רצון טוב ואווירה של פשרה. מהצד השני, חשוב גם שבן הזוג שלך יכיר ברצונות שלך ושתצביע עליהם בצורה ברורה. מתן כל הזמן לאחרים על חשבון צרכיך רק יבנה טינה וכעס.

אל תהפוך את "הזכייה" למטרה שלך

אם אתה ניגש לבן / בת הזוג שלך בגישה שהדברים צריכים להיות בדרך שלך או אחרת, יהיה קשה להגיע לפשרה. לפעמים גישה זו נובעת מכך שלא נענו לצרכים שלך בעודך צעיר יותר, או שזה יכול להיות שנים של טינה מצטברת במערכת היחסים שהגיעה לנקודת רתיחה. זה בסדר שיש אמונות חזקות לגבי משהו, אבל בן הזוג שלך ראוי להישמע גם כן. היו מכבדים את האדם האחר ואת נקודת המבט שלו.

למד כיצד לפתור סכסוכים בכבוד

סכסוך הוא בלתי נמנע בכל מערכת יחסים, אך כדי לשמור על קשר חזק, שני האנשים צריכים להרגיש ששמעו אותם. המטרה היא לא לנצח אלא לשמור ולחזק את הקשר.

וודא שאתה נלחם כהוגן. שמור על המיקוד בנושא וכבד את האדם האחר. אל תתחיל ויכוחים על דברים שלא ניתן לשנות.

אל תתקוף מישהו באופן ישיר אלא השתמש בהצהרות "אני" כדי להעביר את הרגשתך. לדוגמא, במקום לומר "אתה גורם לי להרגיש רע" נסה "אני מרגיש רע כשאתה עושה את זה".

אל תגרור ויכוחים ישנים. במקום להסתכל על עימותים או טינה בעבר ולהטיל אשם, התמקדו במה שתוכלו לעשות כאן ועכשיו כדי לפתור את הבעיה.

היו מוכנים לסלוח. פתרון סכסוכים אינו אפשרי אם אינך מוכן או לא מסוגל לסלוח לאחרים.

אם הרוחות מתלקחות, קחו הפסקה. קח כמה דקות כדי להקל על הלחץ ולהירגע לפני שאתה אומר או עושה משהו שתתחרט עליו. זכור תמיד שאתה מתווכח עם האדם שאתה אוהב.

דע מתי להרפות למשהו. אם אינך יכול להגיע להסכמה, הסכם לא להסכים. נדרשים שני אנשים להמשיך בוויכוח. אם הסכסוך לא הולך לשום מקום, אתה יכול לבחור להתנתק ולעבור הלאה.

טיפ 5: היו מוכנים לעליות וירידות

חשוב להכיר בכך שיש עליות ומורדות בכל מערכת יחסים. לא תמיד תהיו באותו לבל(רמה). לפעמים בן זוג אחד עלול להיאבק בנושא שמלחיץ אותו, כמו למשל מותו של בן משפחה קרוב. אירועים אחרים, כמו אובדן עבודה או בעיות בריאותיות קשות, יכולים להשפיע על שני בני הזוג ולהקשות על קשריהם זה לזה. יתכן ויש לך רעיונות שונים לניהול כספים או גידול ילדים.

אנשים שונים מתמודדים עם לחץ בצורה שונה, ואי הבנות יכולות להפוך במהירות לתסכול וכעס.

אל תוציא את הבעיות שלך על בן / בת הזוג שלך. הלחצים בחיים יכולים לגרום לנו להיות אנטי סבלניים וכעסניים יותר מידיי. אם אתה מתמודד עם הרבה לחץ, זה אולי נראה קל יותר לפרוק עם בן הזוג שלך, ואפילו להרגיש בטוח יותר להצמיד אותם. לחימה כזו עשויה בתחילה להרגיש כמו שחרור, אך זה מרעיל לאט את מערכת היחסים שלך. מצא דרכים בריאות אחרות לניהול הלחץ, הכעס והתסכול שלך.

ניסיון לכפות פתרון יכול לגרום לבעיות עוד יותר גדולות. כל אדם מתמודד עם בעיות וסוגיות בדרכו שלו. זכור שאתם צוות. להמשיך ולהתקדם ביחד יכול לעבור את הנקודות המחוספסות.

הסתכל אחורה לשלבים המוקדמים של מערכת היחסים שלך. שתף את הרגעים שהפגישו את שניכם, בחנו את הנקודה בה התחלתם להתרחק, ופתרו כיצד תוכלו לעבוד יחד כדי להעלות מחדש את חווית ההתאהבות הזו.

היו פתוחים לשינוי. שינוי הוא בלתי נמנע בחיים וזה יקרה אם תלך איתו או תילחם בו. גמישות חיונית, להתאמה לשינוי המתרחש תמיד בכל מערכת יחסים, והיא מאפשרת לך לצמוח יחד גם בתקופות הטובות וגם ברעות.

אם אתם זקוקים לעזרה חיצונית למערכת היחסים שלכם, פנו יחד. לפעמים בעיות במערכת יחסים יכולות להיראות מורכבות או מכריעות מכדי שתוכלו להתמודד איתן כזוג. טיפול זוגי או שיחה משותפת עם חבר מהימן או דמות דתית יכולים לעזור לכם.

כתבות אחרונות

בחירת העורכים